OPENINGSTIJDEN

De schaatsbanen zijn van zaterdag 14 december tot en met zaterdag 5 januari 2020 dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Voor een hapje en een drankje kunt u in het Schaatscafé terecht van 10.00 – 23.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur.

 

Op feestdagen gelden de volgende afwijkende openingstijden
(uitgezonderd wijzigingen die vermeld worden op de website):

 

24 december van 10.00 – 17.00 uur
25 december van 10.00 – 17.00 uur
26 december van 10.00 – 20.00 uur
31 december van 10.00 – 17.00 uur
1 januari van 12.00 – 17.00 uur

 

Op zondag 5 januari moeten we om 21.00 uur helaas weer afscheid van u nemen.

ENTREE

De entree is en blijft gratis; we willen toegankelijk en gastvrij zijn voor iedereen in en buiten onze gemeente. Om gebruik te maken van de schaatsbaan betaalt u € 3,00 per twee uur en ook voor de huur van schaatsen gedurende twee uur vragen wij € 3,00.

CONSUMPTIEMUNTEN

Ondanks prijsstijgingen en BTW-verhoging zijn we bijzonder trots dat Beuningen On Ice de muntprijs kan houden op €1,00. Binnen Beuningen On Ice kunt u uitsluitend betalen met deze Beuningen-On-Ice-muntjes van € 1,00 per stuk. Ook halve muntjes kunnen worden ingeleverd en vertegenwoordigen een waarde van € 0,50. De muntjes zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang van de schaatsbaan en bij de speciale muntverkoopautomaten. Aan de kassa kunt u pinnen, contant en contactloos betalen.

 

Bekijk hier de prijslijst

 

SCHAATSVERHUUR EN –SLIJPERIJ

Als u een entreekaart met schaatshuur heeft gekocht, kunt u bij de schaatsverhuur een paar schaatsen ophalen. Op vertoon van uw entreekaart en tegen inleveren van uw eigen schoenen, ontvangt u blauwe huurschaatsen.

 

Kwamen uw schaatsen ook bot uit het vet tevoorschijn dit jaar? Bij Speijers Sports kunt u uw schaatsen laten slijpen voor maar €7,50 per paar. Speijers Sports is 7 dagen per week en zelfs 365 per jaar geopend, gevestigd op Aalsterveld 70a in Beuningen. Breng uw schaatsen snel langs en ze worden dezelfde dag nog geslepen.

BOINieuwsCafe-076

VEILIGHEID VOOROP

Een van de sponsoren van Beuningen On Ice is Kompas Veiligheidsgroep. Net als voorgaande edities geeft Kompas een deel van onze vrijwilligers een gratis BHV-cursus. Hierbij worden de praktische vaardigheden behandeld die nodig zijn bij levensreddende handelingen, brandbestrijding, reanimatie en toepassing van de AED (defibrillator)

 

Daarnaast is er ook EHBO aanwezig tijdens de openingstijden van Beuningen On Ice. Dit jaar slaan de EHBO Beuningen / Weurt en de EHBO Ewijk / Winssen de handen in elkaar om alle uren te kunnen bemannen en ‘bevrouwen’, speciaal voor Beuningen On Ice onder de naam van Samenwerkende EHBO verenigingen Gemeente Beuningen.

 

Om de veiligheid op het ijs te waarborgen, maken we gebruik van de welbekende IJSPEGELS die op verschillende plaatsen rond de schaatsbaan hangen. Omwille van deze veiligheid zijn noren en klapschaatsen verboden en adviseren wij u nadrukkelijk om handschoenen te dragen.

 

Beuningen On Ice wordt 24 uur per dag bewaakt met camera’s en mankracht.

KINDERSCHAATSBAAN

Kinderen tot 8 jaar kunnen veilig en in hun eigen tempo schaatsen op de aparte kinderbaan. Ook mogen de ouders hier met de schoenen op het ijs om hun kinderen te begeleiden bij het aanleren van hun eerste “schaatsstapjes”.

 

Het is niet de bedoeling dat begeleiders de kinderschaatsbaan met schaatsen begeleiden. In verband met de veiligheid van onze allerjongste bezoekers willen wij iedereen die ouder is dan 8 jaar verzoeken om de schaatsen even terzijde te leggen als zij op de kinderschaatsbaan iemand willen begeleiden. Natuurlijk zijn de welbekende pinguïns weer aanwezig om steun te bieden op het gladde ijs.

BOINieuwjaarsdag-024

SCHOLIEREN SCHAATSEN GRATIS BIJ BEUNINGEN ON ICE

Rabobank Rijk van Nijmegen maakt het mogelijk dat alle basisscholen in de Gemeente Beuningen met hun leerlingen gratis komen schaatsen bij Beuningen On Ice. In de laatste schoolweek van het jaar staat de gymles in het kader van ijs! Onder leiding van Remo Speijers assisteert het team van Speijers Sports en een aantal scholieren van het Kandinsky College deze schoolschaatsweek. Een heleboel fietsen, kinderen en bezoekende ouders maar zeker de moeite waard! Het Team van Beuningen On Ice hecht er dan ook veel waarde aan om dit kosteloos te blijven aanbieden aan de basisscholen.

 

Voor het eerst op het ijs en nog voorzichtig met een wankel evenwicht? Op de kinderschaatsbaan zijn hulpmiddelen om de kinderen wat houvast te bieden. Voor wie al eerder geschaatst heeft, is het gladde ijs van de grote schaatsbaan beschikbaar.

 

Rosanne Nijsse en Ton Hijmans hebben de contacten met de scholen gelegd en een programma in elkaar gezet.

 

Robbert de Echte Bakker verzorgt voor ieder kind een krentenbol na afloop van het schaatsuurtje.

FastLaneBOI-111

INGANG BEUNINGEN ON ICE

De ingang van de schaatsbaan is bereikbaar vanaf de Waardhuizenstraat. Via de bioscoop kunt u het terrein van Beuningen On Ice niet betreden. De parkeergelegenheid is wat gekrompen ten opzichte van voorgaande jaren; hoeft u niet per sé met de auto, kom dan te voet of lekker op de fiets! Parkeren kan uitsluitend op het parkeerterrein voor het ijspaleis (ingang Waardhuizenstraat).