de ‘t Broeckhuys Curling Competitie

 

Wegens succes geprolongeerd; ‘t Broeckhuys Vakantiepark-curlingcompetitie. Verschillende teams strijden tegen elkaar in de curling-competitie.

 

De curling-competitie wordt gehouden op de kinderijsbaan en speciaal hiervoor wordt een rode cirkel permanent in het ijs aangebracht. De kinderijsbaan zal tijdens de curlingavonden deels worden afgesloten voor de curlingcompetitie.

curling2

Team strijd

Verschillende teams strijden tegen elkaar in de curling-competitie. Wie krijgt de meeste stenen bij het centrum en, niet onbelangrijk, wie kan er het beste “vegen”? Belangstellenden zijn van harte welkom om de teams aan te moedigen. Beuningen On Ice blijft ook dit jaar gratis toegankelijk!

Voorgaande edities deden veel sponsoren enthousiast mee en het stond buiten kijf dat deze competitie een vervolg moest krijgen. Op een aantal avonden staan de curlingtoernooien op het programma. Avonden die garant zullen staan voor gezelligheid en sportiviteit!

BOICurlingAvond-046

Aparte baan

Om de bezoekers op de grote schaatsbaan niet te belemmeren, wordt er gecurld op een aparte baan. De kinderschaatsbaan is hiervoor de basis (met een uitloopbaan waar de curlingbutton permanent in het ijs aangebracht wordt). De kinderschaatsbaan is vanaf 18.45 uur niet meer open voor de kleinsten onder ons.

BOICurlingAvond-075

Curling met een knipoog

Tijdens de competitie spelen we curling met een knipoog. Dat wil zeggen dat we niet helemaal spelen met de officiële spelregels en spelmaterialen. Het wordt een combinatie van curling, jeu des boules, klootschieten en bowlen.

BOICurlingAvond-033

De origineelste bezem

De kenners onder ons weten dat er bij curling gespeeld wordt met een bezem. De bezem laat, door wrijving met de schaatsbaan, het toplaagje van het ijs smelten zodat de curlingstenen beter glijden. Door het intensieve gebruik van de schaatsbaan overdag, is de baan voor ons toernooi niet superglad en strak. Een consequentie hiervan is dat het bezemen minder effect zal hebben.

Dit houdt ons natuurlijk niet tegen en dus is ieder team vrij om een eigen bezem mee te nemen. Het team met de meest ludieke, creatieve en origineelste bezem ontvangt van de organisatie sowieso een leuke prijs.

Inschrijving curlingcompetitie gesloten

We hebben vele enthousiaste reacties gehad op onze curlingcompetitie! De teams zijn inmiddels ingedeeld, en alle curlingavonden zijn gevuld.

Inschrijving op de curlingcompetie is vanaf 01-12-2022 niet meer mogelijk.

De curlingcompetitie wordt mogelijk gemaakt door ‘t Broeckhuys Vakantiepark