SAMEN DE WINTER VIEREN!

Binnenkort staat de deur van Beuningen On Ice weer open. Voor actievelingen die het gladde ijs willen proberen en voor de jongsten die wellicht hun eerste schaatsschreden zetten op de kinderschaatsbaan. Maar vooral voor jong en oud die gezelligheid en andere mensen zoeken. Vrolijke kinderen, gezelligheid met vrienden, blije opa’s en oma’s, leuke muziek, de geur van warme chocolademelk en glühwein, heerlijk!

 

Je hoeft niet eens af te spreken; er is altijd wel iemand die je kent.

Maatschappelijke doelstelling

Het evenement Beuningen On Ice is ontstaan vanuit de wens van de Harten4Groep om een Goede-doelen-stichting op te richten die maatschappelijke projecten in de gemeente ondersteunt. Beuningen On Ice heeft vele goede doelen ondersteund en blij kunnen maken met een financiële bijdrage. Het bestuur heeft besloten de goede doelen niet de hoogste prioriteit te geven. Beuningen On Ice is de maatschappelijke doelstelling zelf geworden. Een evenement dat niet meer weg te denken valt uit de gemeente en dat ontzettend leeft bij jong en oud, is een doel op zichzelf.

Nog altijd is Beuningen On Ice geen commerciële activiteit en opereren we zonder winstoogmerk, maar Beuningen On Ice moet wel quitte spelen. Zijn er na aftrek van alle kosten nog financiële middelen over, dan wordt een deel meegenomen naar het volgende jaar. Mocht het evenement dat jaar geen doorgang vinden, dan komen de gelden alsnog ten goede aan goede doelen. De Raad van Toezicht van Beuningen On Ice bepaalt jaarlijks of er gelden worden toegekend aan Goede Doelen.

De vrijwilligers krijgen geen vergoeding en helpen mee vanuit de overtuiging dat dit evenement moet blijven bestaan in Beuningen. Alleen de EHBO en bewaking worden betaald. De vele sponsoren die Beuningen On Ice financieel steunen, maken het mogelijk dat de schaatsbaan gelegd kan worden, de tent opgebouwd, de techniek optimaal is en het benodigde drukwerk aanwezig is. Een groots festijn, dat groots moet blijven!!

Een festijn van ijs

Beuningen On Ice, een evenement door mensen, voor mensen. Mogelijk gemaakt door de financiële en materiële bijdragen van bijna 200 organisaties en gedragen door de hulp van ca. 300 vrijwilligers. Allen noodzakelijk voor het realiseren van een schaatsevenement dat hopelijk weer ruim 50.000 bezoekers verwelkomt.

 

De entreeprijs van de afgelopen jaren blijft gehandhaafd en iedereen mag gratis naar binnen. Dat maakt Beuningen On Ice bijzonder en daar wordt aan vast gehouden; een warme ontmoetingsplek voor iedereen in de donkerste dagen van het jaar!!

BOINieuwjaarsdag-022

Voor jong en oud

Net als bij de voorgaande edities van Beuningen On Ice zijn alle basisschoolleerlingen welkom om een uur GRATIS met de klas te komen schaatsen.

Voor de oudere jongeren zijn er verschillende initiatieven dit jaar. De senioren hebben weer een gezellige middag, eenzame ouderen ontmoeten elkaar tijdens een kerstlunch en de bewoners van Alde Steeg komen een ochtend koffiedrinken in het ijspaleis. SAMEN DE WINTER VIEREN. Een ijzersterk motto voor een ijzersterk evenement.

schoolschaatsen

Bar in eigen beheer

Ook dit jaar is de bar in eigen beheer. Met leveranciers regelen we goede inkoopprijzen en met behulp van zo’n 50 barvrijwilligers kunnen we de consumptieprijs laag houden en komen we zo de hele gemeenschap tegemoet. Met de bar in eigen beheer wordt het niet-commerciële karakter van Beuningen On Ice alleen maar sterker en duidelijker.

BOI_BarV02.jpg

HET BESTUUR

Het bestuur van Beuningen On Ice bestaat uit 7 personen.

Marcel_Aalbers

Marcel Aalbers

Marga_Croonen

Marga Croonen

Hein_Dröge

Hein Dröge

Mart_van_Haalen

Martin van Haalen

Wim_Lelivelt

Wim Lelivelt

Mark_van_Loveren

Mark van Loveren

Sandra_van_Xanten

Sandra van Xanten