Horeca

Ook dit jaar neemt Beuningen On Ice de bar in eigen beheer. In het ruim opgezette Schaatscafé proeft u de Oostenrijkse wintersfeer. Langs de gehele lengte van de ijsbaan is er plaats voor iedereen op de houten banken en gezellige zitjes. Lekker behaaglijk achter glas kunt u de actievelingen op de ijsbaan bewonderen, natuurlijk onder het genot van warme en koude drankjes.

Cafetaria De Heuve serveert in de middag frites en allerlei verschillende snacks en verschillende maaltijden in de avond, ook kunt u er later op de avond terecht voor verschillende soorten bittergarnituur.

Tot 15.00 uur verkopen we aan de bar de overheerlijke appeltaart van DROOM!, warme saucijzen- en worstenbroodjes van Robbert De Echte Bakker en tosti’s die DROOM! voor ons voorbereidt.

 

Schaatsverhuur en –slijperij

Als u een entreekaart met schaatshuur heeft gekocht, kunt u bij de schaatsverhuur een paar schaatsen ophalen. Op vertoon van uw entreekaart en tegen inleveren van uw eigen schoenen, ontvangt u blauwe huurschaatsen. Heeft u zelf schaatsen, maar kwamen ze bot uit het vet tevoorschijn, dan biedt Speijers Sports (Aalsterveld 70 A) de gelegenheid uw schaatsen te slijpen tegen een geringe vergoeding (€ 7,50 per paar). Als u geluk hebt worden ze direct geslepen en anders zijn ze de dag later klaar. Speijers Sports is 7 dagen in de week geopend.

 

Veiligheid

Om de veiligheid op het ijs te waarborgen, maken we gebruik van de welbekende IJSPEGELS die op verschillende plaatsen rond de ijsbaan hangen. Omwille van deze veiligheid zijn noren en klapschaatsen verboden en adviseren wij u nadrukkelijk om handschoenen te dragen. Vanzelfsprekend is ook Martha Kilburg dit jaar weer met haar team paraat om tijdens de openingstijden van de ijsbaan de EHBO-post te bemannen. Beuningen On Ice wordt 24 uur per dag bewaakt met camera’s en mankracht.

 

Kinderijsbaan

Kinderen tot 8 jaar kunnen veilig en in hun eigen tempo schaatsen op de aparte kinderbaan. Ook mogen de ouders hier met de schoenen op het ijs om hun kinderen te begeleiden bij het aanleren van hun eerste “schaatsstapjes”. Het is niet de bedoeling dat begeleiders de kinderijsbaan met schaatsen beglijden. In verband met de veiligheid van onze allerjongste bezoekers willen wij iedereen die ouder is dan 8 jaar verzoeken om de schaatsen even terzijde te leggen als zij op de kinderijsbaan iemand willen begeleiden. Natuurlijk zijn de welbekende pinguïns weer aanwezig om steun te bieden op het gladde ijs.

 

Curling-competitie

Wegens succes geprolongeerd; de Groene Heuvels curlingcompetitie. Verschillende teams strijden op de dinsdag- en donderdagavonden tegen elkaar in de curling-competitie. Wie krijgt de meeste stenen bij het centrum en, niet onbelangrijk, wie kan er het beste “vegen”? Belangstellenden zijn van harte welkom om onze bedrijventeams aan te moedigen. Beuningen On Ice blijft ook dit jaar gratis toegankelijk!

De curling-competitie wordt gehouden op de kinderijsbaan (met een verlengde strook ijs die achter het Schaatscafé doorloopt) en speciaal hiervoor wordt een rode cirkel permanent in het ijs aangebracht. De kinderijsbaan is op de curlingavonden vanaf 19.00 uur gesloten voor kinderen en wordt dan gebruikt voor een zinderende competitie.

 

Webcam

Ook dit jaar kunt u op onze site (www.beuningenonice.nl) de verrichtingen van het schaatsend bezoek volgen.

 

Ingang Beuningen On Ice

De ingang van de ijsbaan is bereikbaar vanaf de Waardhuizenstraat. Via de bioscoop kunt u het terrein van Beuningen On Ice niet betreden. De parkeergelegenheid is wat gekrompen ten opzichte van voorgaande jaren; hoeft u niet per sé met de auto, kom dan te voet of lekker op de fiets! Parkeren kan uitsluitend op het parkeerterrein voor het ijspaleis (ingang Waardhuizenstraat).

 

Openingstijden

De ijsbanen zijn van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 7 januari 2018 dagelijks van 10.00 – 22.00 uur geopend. Voor een hapje en een drankje kunt u in het Schaatscafé terecht van 10.00 – 23.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur. Op feestdagen gelden de volgende afwijkende openingstijden (uitgezonderd wijzigingen die vermeld worden op de website):

24 december van 10.00 – 17.00 uur

25 december van 10.00 – 17.00 uur

26 december van 10.00 – 20.00 uur

31 december van 10.00 – 17.00 uur

1 januari van 12.00 – 17.00 uur

Op zondag 7 januari moeten we om 21.00 uur helaas weer afscheid van u nemen.

Op een aantal avonden heeft het Schaatscafé een latere sluitingstijd, namelijk op de vrij- en zaterdagen. In deze krant is een speciale kalender opgenomen met alle openingstijden en speciale activiteiten.

De entree is en blijft gratis; we willen toegankelijk en gastvrij zijn voor iedereen in en buiten onze gemeente. Om gebruik te maken van de ijsbaan betaalt u € 3,00 per twee uur en ook voor de huur van schaatsen gedurende twee uur vragen wij € 3,00.

 

Consumptiemunten

Binnen Beuningen On Ice kunt u uitsluitend betalen met Beuningen-On-Ice-muntjes van € 1,00 per stuk. Ook halve muntjes kunnen worden ingeleverd en vertegenwoordigen een waarde van € 0,50. De muntjes zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang van de ijsbaan en bij de speciale muntverkoopautomaten. Aan de kassa kunt u pinnen, dat hebben wij zelfs graag!