WARM, WIT EN IETS VAN EEN WONDER;

BEUNINGEN ON ICE

De 7de editie van Beuningen On Ice heeft alle voorgaande edities overtroffen. Nooit kwamen er zoveel kinderen en volwassenen schaatsen en waren de entertainment-avonden zo druk bezocht. Beuningen On Ice heeft haar maatschappelijk belang wederom bewezen; een ijskoud evenement waar de hele gemeenschap warm voor loopt. Dit kan en mag niet uit Beuningen verdwijnen...

Vorig jaar werd door het bestuur besloten om een jaar over te slaan. Deze beslissing werd genomen om de sponsoren, de vrijwilligers en ook de bestuursleden zelf even wat lucht te geven. Dat de schaatsbaan op het Asdonck-terrein gemist werd, werd ons vanuit verschillende kanten meegedeeld. Dat doet ons goed; Beuningen On Ice heeft een meerwaarde voor de Gemeente Beuningen.

Vanaf zaterdag 16 december staat de deur van Beuningen On Ice weer open. Voor actievelingen die het gladde ijs willen proberen, voor de jongsten die wellicht hun eerste schaatsschreden zetten op de kinderijsbaan en voor jong en oud die gezelligheid en andere mensen zoeken. Warm, wit en iets van een wonder: Beuningen On Ice.

 

Een festijn van ijs

Beuningen On Ice, een evenement door mensen, voor mensen. Mogelijk gemaakt door de financiële en materiële bijdragen van bijna 200 organisaties en gedragen door de hulp van ca. 300 vrijwilligers. Allen noodzakelijk voor het realiseren van een schaatsevenement dat hopelijk weer zo’n 50.000 bezoekers verwelkomt.

De entreeprijs van € 3,00 voor 2 uur schaatsen blijft gehandhaafd en iedereen mag gratis naar binnen. Dat maakt Beuningen On Ice bijzonder en daar wordt aan vast gehouden; een warme ontmoetingsplek voor iedereen in de donkerste dagen van het jaar!!

Ook dit jaar zijn alle basisschoolleerlingen welkom om een uur GRATIS met de klas te komen schaatsen, senioren hebben weer een gezellige middag en de bewoners van Alde Steeg komen een ochtend koffie drinken in het ijspaleis.

 

Bar in eigen beheer

Net als de laatste editie van Beuningen On Ice is ook dit jaar de bar in eigen beheer. Met leveranciers regelen we goede inkoopprijzen en met behulp van zo’n 50 barvrijwilligers kunnen we de consumptieprijs laag houden en komen we zo de hele gemeenschap tegemoet. Met de bar in eigen beheer wordt het niet-commerciële karakter van Beuningen On Ice alleen maar sterker en duidelijker. MET ELKAAR, VOOR ELKAAR. Een ijzersterk motto voor een ijzersterk evenement.

 

Uitbreiding bestuur

Een noodzakelijke uitbreiding heeft zich voltrokken; het bestuur van Beuningen On Ice bestaat momenteel uit 9 personen. Samen de verantwoordelijkheid nemen en de taken verdelen, zodat ook de afzonderlijke bestuursleden kunnen genieten van het evenement.

En gedurende de 3 weken van het evenement doen we dit samen met ca. 300 vrijwilligers die hun tijd en energie aanwenden om voor 50.000 bezoekers een sociale ontmoeting bij Beuningen On Ice mogelijk te maken. De bezoekers komen schaatsen, mensen ontmoeten of van het entertainment genieten. Het bestuur zorgt met sponsoren en barteraars voor alle faciliteiten; de vrijwilligers en bezoekers maken het af! Dan is er echt weer een fantastisch Beuningen On Ice!

Het winterse wonderland is toegankelijk voor iedereen gedurende drie weken; van zaterdag 16 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en het schaatscafé op een aantal dagen zelfs tot 01.00 uur (namelijk op zaterdag 16 december, vrijdag 22 december, zaterdag 23 december, vrijdag 29 december, zaterdag 30 december, vrijdag 5 januari 2018 en zaterdag 6 januari). Met het fantastische entertainment-programma dé dagen om de gezelligheid bij Beuningen On Ice te zoeken.

Op de middenpagina van deze krant is het complete entertainment-programma te vinden. Ook op de website is te lezen wat er te beleven is bij Beuningen On Ice, naast het schaatsen en het gezellig onder de mensen zijn, natuurlijk.

Beuningen On Ice is niet te realiseren zonder financiële middelen. Wij zijn dan ook zeer dankbaar voor de bijdragen van de vele organisaties en particulieren die Beuningen On Ice een warm hart toe dragen. De reacties zijn hartverwarmend en geven ons team de energie om ook dit jaar Beuningen On Ice te realiseren.

 

Wij ontvangen u graag bij Beuningen On Ice 2017; laten we er ook dit jaar een geweldig feest van maken!

Heel veel schaatsplezier en gezelligheid toegewenst!

 

Het bestuur van Beuningen On Ice:

Marcel Aalbers

Karin Caris

Marga Croonen

Hein Dröge

Martin van Haalen

Wim Lelivelt

Mark van Loveren

Yvon Scholten

Sandra van Xanten